Black Friday: smarta spartips inför superrean!

Posted on

Imorgon drar den stora reafesten igång. Black Friday – dagen med stort ”D” och årets största försäljningsdag är här. Vi ger dig tipsen som hjälper dig att göra de bästa fynden.

Men till att börja med, vad är Black Friday egentligen? Konceptet Black Friday kommer från USA och är den första fredagen efter Thanksgiving. Det ses som USA:s största shoppingdag och även startskottet för julhandeln. Varifrån namnet härstammar är okänt, men en populär förklaring är att butikers försäljningssiffror går från rött (som är förlust), till svart (som är vinst). Black Friday är synonymt med mycket nedsatta priser och unika erbjudanden.

Den stora shoppingdagen blir alltmer populär i Norden. Några butiker smygprovade fenomenet för tre år sedan, vilket resulterade i att försäljningen för näthandeln ökade med 100 procent i jämförelse med en vanlig fredag. Och året därpå var det stort antal andra butiker som hakade på. Och imorgon är det dags för denna reafest igen! Inte konstigt när denna dag har blivit så otroligt populär!

Nedan kan du hitta några tips som hjälper dig att spara pengar men ändå shoppa loss under Black Friday!

  • Gör en lista – Skriv ner de saker som du helst vill köpa. Följ produkterna och se över prishistoriken på sidorna som Prisjakt eller Pricerunner. Jämför! Ibland kan man bli lätt lurad av den röda prislappen.
  • Bevaka dina favoriter – Följ dina favoritbutiker på sociala medier. De brukar lägga upp massa med unika erbjudanden där. Eller varför inte bli kundklubbsmedlem?
  • Gör en budget – Bestäm innan hur mycket du kan spendera. Glöm inte att julen och mellandagarna närmar sig med stormsteg!
  • Häng på låset – Rean startar när butikerna slå upp dörrarna och de mest eftertraktade varorna kan sälja slut snabbt. När det kommer till Internet så, drar rean igång vid midnatt. Är du sugen på att köpa något speciellt? Håll dig vaken! Det är först till kvarn som gäller.
  • Handla smart – Behöver du verkligen köpa denna produkt? Blir din svärmor eller morbror glad av att få det? Tänk igenom noga! Köp inte allt du ser!
  • Var uppmärksam – Är det julklappar som du köper, kontrollera möjlighet till öppet köp och retur.

Trevlig shopping!

Leave a Reply

Your email address will not be published.