Därför ska du spendera din sommarsemester i Sverige!

Posted on

Semestertider är i full gång. En del väljer att resa utomlands, medan andra stannar i Sverige. Men som man brukar säga är borta bra, men hemma bäst. Nedan listar vi 8 anledningar till varför man ska spendera sin sommarsemester i Sverige.

Sverige är ett spännande resmål åter runt. Med varierande landskap, rikt friluftsliv och milt klimat på sommarhalvåret är vårt fina land ett hett semestertips. En semester i Sverige är definitivt ett spännande äventyr som är fyllt av idyllisk natur, pittoreska städer, god mat, härliga kaffeställen och intressant historia.

Trots det så är det många som väljer att resa utomlands på sommaren. Sommarregn, åska, kalla vindar och algblomning lockar inte lika mycket som vindstilla, strålande sol och 30 grader varmt i skuggan. Ändå vågar vi påstå att borta i utlandet bra, men hemma i Sverige är … bäst. Nedan finner du 8 anledningar till varför du ska semestra i Sverige på sommaren.

  • Vackra sandstränder från söder till norr. Du behöver inte åka till Medelhavet för att hitta pudervita, ljuvliga sandstränder. Från Sandhamn i Stockholms skärgård, till Fårö på Gotland, Pite havsbad i Piteå och Varamon i Motala. Sverige har vackra stränder och badplatsen och det bästa med dem är att man inte behöver trängas med andra.
  • Trolska skogarna i Jämtland.. I Jämtlands skogar kan du uppleva lugnet och se de vackra vyerna. Dessutom kan du vandra och lära känna vårt rika vilddjursliv.
  • Solig sommar på Gotland. Med över 200 soltimmar per år är Gotland den ultimata sommarön i Sverige. Med sina sagolika stränder, bästa solchanser, kulinariska läckenheter och pittoreska byar är Gotland alltid en bra idé.
  • Västkustpärlan – Smögen. Smögen präglas av närheten till havet, fiske och båtlivet. Den långa ”Smögenbryggan” är ett populärt resmål. Du finner här massor med restauranger med gigantiska och urgoda räksmörgåsar, shopping och även fest.
  • Sveriges Provence i söder. Med sina primörodlingar vingårdar, konstnärsbyar och krogar i världsklass är Österlen Sveriges Provence. Österlen i sydöstra Skåne bjuder på naturskönt kulturlandskap och pittoreska kustsamhällen. Här finner du inspiration och lugn och ro.
  • Vildmarkens Dalsland. Det är ingen slump att just Dalsland kallas för ”Europas närmaste vildmark”. Vill du bada, fiska, vandra eller cykla? Dalsland bjuder på storslagna naturupplevelser.
  • Stockholms skärgård. Vem säger inte nej till: vindpiskande kobbar, släta klippor och svalkande bad?
  • Naturälskares himmelrike. Öland är ett av Sveriges populäraste turistmål som besöks av hundratusentals turister. Med sin speciella natur är Öland ett omtyckt mål för de som är intresserade av naturen. Här hittar du värdekvarnar i trä och vallmoängar.

Vi tipsade om bara 8 anledningar. Skulle vi ha tipsat om alla, hade vi inte fått plats i inlägget. Vårt 157 mils långa land ju hur vackert och magiskt som helst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.