Får jag låna pengar trots att jag har betalningsanmärkning?

Posted on

Är det så att du tidigare har haft det svårt med ekonomin och inte kunnat betala räkningar eller tidigare lån, så kan det vara så att det har gått vidare till Kronofogden. Det innebär att du då har fått det som heter betalningsanmärkning. Om man har fått en eller flera anmärkningar så kan det vara svårare att få låna pengar så väl som att det kan göra det svårare att köpa på avbetalning. Dock finns det lån där det inte är lika hårda krav. Det innebär att du på vissa ställen kan få ett internetlån eller snabblån.

Hur får jag ett sms lån med betalningsanmärkning?

Betalningsanmärkning innebär inte att du har en dålig ekonomi och det finns de banker som lånar ut pengar eller ger kredit trots betalningsanmärkning. Bra är om du kanske har en bostad att lämna som säkerhet eller än borgensman, då är det ofta enklare. Se över hur din betalningsförmåga ser ut och vad du har för ekonomisk situation för övrigt. Om du redan har en dålig ekonomi så kanske du ska överväga att inte ta ett lån. Dock finns det tillfällen då det är ett måste att ta ett snabblån på 10 000 kr, för att det skett något oväntat.

Vart kan jag låna om jag har betalningsanmärkning?

Många av de banker som lånar ut pengar, säger nej till den som har betalningsanmärkningar. Dock finns det de banker och långivare som har lite mer flexibilitet. Det gäller dock att du har en ekonomi som är stabil samt att du har en inkomst. Om det är så att du behöver en mindre summa pengar, så finns det sms lån. Många gånger går dessa att använda när du har anmärkningar, men tänk på att det är korttidslån och de ska betalas tillbaka inom 1 till 3 månader.

Behöver du låna en större summa pengar, men har en eller flera betalningsanmärkningar så finns det vissa banker du kan vända dig till. Det är dock så att då måste du oftast ha en form av säkerhet, så som en bostad, eller en borgensman, eller en medlåntagare.

Varje gång du söker ett nytt lån, så kan det vara så att det görs förfrågningar, via UC eller andra kreditupplysningsföretag. Så tänk på att inte söka lån hos allt för många, för då kan din kreditvärdighet sänkas. Satsa istället på ett bra lån, hos en långivare som ger lån utan UC till exempel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.