Höstterminen är här – tips på billigare skolstart

Posted on

Kläder, ryggsäck, pennor, block. Inför barnets skolstart är det mycket som ska inhandlas. Och för många barnfamiljer kan det bli en dyr historia. Nedan hittar du tips på billigare skolstart.

Semestern är slut och hösten lurar runt hörnet. För många innebär denna årstid en ny start. Och nystarten gäller framför allt våra barn. Det är nämligen så att skolåret och höstterminen börjar i slutet på augusti. Och det innebär stora utgifter för många barnfamiljer. Det är nya kläder som ska inhandlas i och med att barn ofta växer ur kläder under sommaren. Det är nya gympaskor som behövs, pennor, block, ryggsäck. Eller kanske en ny dator? Inköpslistan kan göras lång och många plånböcker kommer att lida. Många föräldrar lägger mer pengar på sina barns skolstart än vad de egentligen har råd med. Men det går naturligtvis att komma undan mycket billigare. Nedan finner du tips på hur ditt barns skolstart kan vara billigare.

Planera rätt
Skolstart börjar alltid i slutet på augusti. Försök att lägga undan liten summa varje månad så att din ekonomi inte får en chock. Gör en lista på vad som verkligen behövs, så att man inte behöver köpa allt nytt. På sommaren har de flesta butiker en bra sommarrea. Där kan du fynda kläder och andra prylar till bra priser.

Jämför priser
Det finns väldigt många jämförelsesajter som bland annat pricerunner.se eller prisjakt.se. Där kan du jämföra priser och undvika att betala för mycket.

Sälj kläder
Har du något som ditt barn inte längre använder? Det är lätt att urvuxna kläder och prylar blir liggandes i garderoben eller på vinden. Sälj det på blocket, tradera eller lägg upp det i säljgrupper på Facebook. Dessutom anordnas ibland så kallade klädbytardagar där du kan helt enkelt byta kläder eller prylar med andra.

Hitta billigare aktiviteter
Många fritidsaktiviteter för barn är dyra. Men det finns också andra alternativ. Exempelvis orientering är ett betydligt billigare alternativ.

Handla secondhand
Det finns väldigt många secondhand-butiker i Sverige som erbjuder riktigt bra kläder och saker till riktigt bra priser. Annars finns det många säljsajter på internet, där du kan fynda mycket fint.

Ha inte för bråttom
Kom ihåg att du inte behöver köpa allt på en gång. Ny vinterjacka kommer att behövas i december och januari. Regnstövlar kan köpas i oktober etc. Försök att planera. Det kanske går att lägga undan en liten summa?

Leave a Reply

Your email address will not be published.