Inte hittat julkänslan ännu?

Posted on

Vissa tycker att det är helt omöjligt att känna att julen bara är runt hörnet. Men så är det, julen kommer med stora steg även om snön inte fallit i alla delar av vårt avlånga land. Tomten gör sig redo borta i Nordpolen och vi försöker fortfarande hitta julkänslan. Om inte allt julpynt i butikerna och skyltfönstren kan få dig att hitta julkänslan, vad ska då få det?

 

 

 

 

 

Det finns olika knep för att hitta julkänslan oavsett vilket budget du har:

  • Sätt igång julbaket. Låt köket fyllas av juliga dofter av pepparkakor och saffran! Baka julgodis – Samla ihop hela familjen eller kompisgänget och baka julgodis tillsammans. Ett exempel på ett gott och enkelt julgodis är Rocky Road. Det enda du behöver är smält choklad, marshmallows, nötter och dumlekola.
  • Att göra egna ätbara julgåvor är ett bra sätt att komma i julstämning. Då får du samtidigt en fin gå-bort present till adventshelger och glöggpartyn.
  • Ta fram glöggen och smygstarta med en sats julgodis.
  • Samla nära och kära och se en julig må-bra-film som passar både stora och små, till exempel ”Elf”, ”Polarexpressen”, “Tomten är far till alla barnen ”, ”Ensam hemma”, ”Grinchen” eller någon annan julfilm.

 

Tips som är gratis eller som du kanske redan har hemma:

  • Gå på julmarknader, där doftar det oftast rykande glögg och nybakta lussebullar.
  • Lyssna på julmusik – Håll utkik efter kostnadsfria adventskonserter. Hittar du inga? Dra igång julskivan istället och ta ett varv runt granen. Glöm inte radion där det spelas mycket julmusik.
  • Tänd levande ljus för att få den där extra mysiga julkänslan, men tänk på brandsäkerheten!
  • Åka pulka – Se upp i backen annars får du tusen hål i nacken! Ta med pulkan och gå till närmsta pulkabacke om du bor i en snörik region.
  • Gör det julmysigt hemma med granris från skogen och varför inte dekorera med kottar på fönsterbrädet.

 

Nu är det dags att lägga in en extra växel för att väcka de där känslorna! Vi på ViaConto har hittat julkänslan, vill ni veta hur? Så enkelt som att vi har en vit gran, tomte vid den öppna spisen och pepparkakor som räcker ända fram till julafton. Dessutom har vi julmusik som spelas om och om igen, om vi tröttnar? Nej, det är bara jul en gång om året!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.