Dags att fira våra pappor!

Posted on

När är det Fars dag 2014? Söndagen den 9:e november! Fars dag har inte blivit lika uppmärksammad som Mors dag även om den är vida känd. Fars dag är dagen då vi ska uppmärksamma, hedra och fira våra pappor och en kram eller snälla ord kan göra hans dag. Det är tanken som räknas och det behöver inte alltid sluta i dyra presenter.

 

Han är Sveriges bästa pappa”

År 2008 fick Andreas Roos från Västerås den ärofyllda bemärkelsen, Sveriges bästa pappa av totalt 2000 nominerade pappor. Motiveringen som ledde till vinst var: “Pappa är bäst för han har stora muskler och stort hår så inga troll och monster vågar komma in i vårt hus på natten!”

Att vara pappa är inte alltid så lätt, du ska i många barns ögon vara stark, rättvis, snäll och rolig. Det är helt klart ingen lätt uppgift att vara en bra pappa. Känner du inte ingen dig i beskrivningen? Ingen fara. En bra förälder är kärleksfull, men inte perfekt. Att bli världens bästa pappa handlar mindre om saker och pengar, utan mer om hur mycket positiv uppmärksamhet och tid du ger ditt barn.

Ge något roligt och personligt

Den vanligaste summan vi spenderar på farsdagspresenten är mellan 100-500 kr. Det vi helst gör är att bjuda pappa på middag eller ge en bra bok att läsa i höstmörkret, enligt en undersökning från Svensk handel år 2012. Om du har begränsad budget, kan du ge en fin present ändå till en liten kostnad. Några exempel:

  • Gör ett eget tryck på ett örngott t.ex. ”Världens bästa pappa” eller varför inte måla något fint med textilpennor eller textilfärg
  • Dekorera en egen mugg till pappa
  • Skriv något fint till din pappa. Den pyssliga kan sedan rama in det.
  • Rita en teckning. Tycker du eller ditt barn inte om att rita med penna? Datorprogram som Paint är enkelt och roligt och passa både skolbarn och äldre.
  • Gör en rolig bild av din pappa med en fotoapp eller ett program för bildredigering om du har det.
  • Gör en magnet med en egen bild
  • Köp roliga reflexer och gör livet tryggt för pappan din

Det finns massor av saker som du kan göra eller tipsa dina barn om. Det är inte alltid lätt att komma på vad som passar just din pappa, men något du själv gjort eller som påminner om dig brukar vara mycket uppskattat! Mammor som läser detta kan behöva hjälpa sina mindre barn som vill göra egna presenter, samt påminna sina äldre barn om fars dag, för inte vill ni missa det!

Tack alla pappor för att ni finns!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.