Så kan din skidresa bli billigare!

Posted on

Julen än nu över och många kanske planerar en vecka med varm choklad i backen och sköna kvällar i bastun. Men det är ofta dyrt för en familj att åka på skidresa. Liftkort, afterski, hungriga barn är bara några utav de kostnader man behöver räkna med. Vi har tipsen!

Det finns möjligheter till en billig skidresa! Men det gäller att välja rätt tid att åka. Under sportlovet är det som dyrast att åka till de svenska skidorterna medan januari brukar vara den billigaste månaden att åka.

Att resa till det svenska fjället kan vara ett billigare alternativ speciellt om du tar din egen bil eller bussen. Men det är inte bara att åka dit, du ska leva och njuta av semestern där. Hotell, stuga, lägenhet eller vintercamping? Det finns massor av olika boendealternativ att välja mellan. Vi har lite tips nedan:

  • Åk till en mindre avancerad skidort.Då kan både resa och boende bli billigare.
  • Boka tidigt. Försent nu men värt att tänka på till nästa skidresa! De flesta resebyråerna erbjuder rabatt om du bokar redan på hösten.
  • Boka sent? Om du inte är lika kräsen med när och var du ska åka så kan du hitta billiga “sista minuten”.
  • Jämför olika erbjudanden. Ibland blir det rabatt vid bokning av både boende och liftkort.
  • Dela lägenhet/stuga med en annan familj. Eller känner du någon som har stuga?
  • Köp begagnad utrustningi stället för att hyra, låna av kompisar, låt barnen ärva av varandra. Barnen växer så det knakar, att köpa nya pjäxor varje säsong skulle kosta dig dyrt!
  • Börja spara i tid! Varför inte spara året runt?Kostar resan 20 000 kronor behöver ni spara drygt 1500 kronor i 12 månader.
  • Ta med några färdiga middagarnär ni reser med bil. Förenklar och blir billigare om prisläget på semesterorten är högre än hemma. Kör ni bil och har plats kan det löna sig att storhandla hemma innan, priserna på affärerna i närheten brukar vara höga.

Och tänk på att lunch i backen är dyrt. Ta med matlåda istället eller ät på rummet om ni bor nära backen. Ett hett tips är att packa lunchmaten och termosen i en ryggsäck och ta med till backen. Oftast finns det bara små affärer vid skidorterna, handla hemma och du kan spara mycket pengar!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.