Träna billigt på sommaren!

Posted on

På sommaren känner nog de flesta igen sig om vi skriver att träningen läggs på hyllan. Men så behöver det inte vara! Nästan alla städer erbjuder utomhusgym, vilket är perfekt under sommarvärmen.

Det behöver inte kosta skjortan bara för att du ska antingen komma i den eller kanske en mindre storlek! Så här mitt i sommaren kan det vara svårt att känna sig motiverad att träna när det är som varmast ute.  Lite tips för billigare träning under sommaren:

Utegym  Utegym är tillgängliga för alla året runt. Sök och se vad din stad erbjuder!

Dra ihop kompisar och spela fotboll eller brännboll. Eller varför inte gå ihop en grupp som tränar tillsammans. Ni kanske kan turas om att hålla i träningen?

Ta en promenad istället för att åka kollektivt, är både bättre för hälsan och plånboken. Om du inte kan gå hela vägen kanske ett par stationer räcker.

En joggingtur i skogen. Den svenska sommaren är ju inte bara sol. Ta din tuffaste löprunda när det regnar, det är svalare då!

Ta några extra längder i poolen eller sjön. En annan vattenaktivitet är att ro och paddla, har du ingen egen båt eller kanot finns det att hyra på många ställen.

Ge er ut på en vandringsfärd Knyt på skorna och ta med matsäck och bege er ut i skogen. Nu när sommaren är här har vi ofta lite extra tid att lägga på vår träning. Välj en vandringsled och gå en längre sträcka. Som bonus, njut av naturen och den friska luften.

Bygg och renovera Är du själv i behov av att bygga eller renovera? Om inte är det många andra som bygger om och renoverar under sommaren. Anmäl dig frivilligt att hjälpa till. Det räknas definitiv som ett träningspass.

Bort med dammråttorna Städa hemmet och låt dammsugandet och skrubbandet bli dagens träningspass. Välj någon peppande musik och ta på dig gympadojjorna för att komma i rätt stämning.

 

Att vara hälsosam förknippas oftast med ordet dyrt. Men det behöver inte kosta pengar för att du ska vara hälsosam. Så länge det är skönt väder ute, finns det många träningsformer som är helt gratis. En promenad i höstsolen är både skönt för huvudet och kroppen. Att cykla istället för att ta bilen är ett bra sätt att få in vardagsmotion och samtidigt spara buss- eller bensinpengar. Att simma är skonsamt för kroppen.

Så på med dojjorna eller bestäm en träningsdejt med din kompis, gogo!

Leave a Reply

Your email address will not be published.