Dags för förändring? – 7 boktips om motivation, självkänsla och personlig utveckling.

Posted on

Hösten är för många en bra tid för förändring. Vi listar 7 böcker som hjälper dig på vägen till ditt nya ”jag” och din nya vardag.

Vare sig man vill gå ner i vikt, börja äta nyttigare, komma igång med träningen eller byta jobb är hösten en perfekt tid för nystart. Höstmånaderna är traditionellt en tid för förändring för många. Under sommaren har man tid till avkoppling och funderingar kring sin vardag och eventuella förändringar. Oavsett om du ska börja ett nytt jobb, funderar på att göra en karriärvändning eller kanske vill du bara hitta ny inspiration till din vardag, kan du hitta mycket hjälp i böcker. Utan egen motivation och hjälp på traven blir det ingen förändring. Nedan finner du en lista på 7 böcker som hjälper dig på vägen till din nya vardag!

 • Handbok för karriärister – 379 smarta (och ibland fula) tips som gör dig oumbärlig på jobbet. Av Stefan Ekberg
  Detta är en bok full av konkreta tips och verktyg att sticka ut på arbetsmarknaden. Precis som titeln säger, den hjälper dig att ta reda på när det är dags att gå vidare och hur man går tillväga.
 • Mer än hjärna! – Jobba smart och må bra. Av Anna Zetterberg
  Boken besvarar frågan om man kan kombinera sitt yrkesliv, med fritid, umgänge och även personlig utveckling. Författaren ger tips på hur man ska planera, prioritera och bli mer strukturerad så att man blir mer effektiv i vardagen och mår bättre.
 • Stå fast – Vägra vår tids utvecklingstvång. Av Svend Brinkmann
  I boken gör författaren upp med vårt nuvarande utvecklingssamhälle och självhjälpsfenomenet på ett underhållande och väldigt lättsamt sätt.
 • Vem bryr sig? Av Therese Lindgren
  Boken innehåller en uppmaning till alla att börja bry oss om oss själva. Att börja bry oss om hur vi lever, vad vi äter och även bry oss mer om djuren.
 • Att leva ett liv, inte vinna ett krig: om acceptans. Av Anna Kåver
  Boken vänder sig till alla som är intresserade av personlig utveckling. Man kan läsa om att ett accepterande förhållningssätt innebär att välja att se både sin inre och yttre verklighet utan att fly eller döma den.
 • Compassioneffekten: att utveckla självtillit och inre trygghet. Av Christina Andersson
  Författaren vill med hjälp av self-compassion visa på olika ingångar till att skapa en inre trygghet. Med self-compassion, på svenska självmedkänsla, kan vi lära oss att möta olika svårigheter med värme, vänlighet och förståelse istället för självkritik och prestationskrav.
 • Ta plats med ansvar och generositet . Av Mia Törnblom
  Författaren ger oss tips på hur vi kan bygga upp ett liv med stark drivkraft, där vi känner en grundtrygghet, drömmer stort och framför allt tar ansvar för våra handlingar och behov. Boken guidar oss mot ett mer välmående liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.