Handla dina julklappar på nätet-spara tid och pengar

Posted on

Handla dina julklappar på nätet

Även om det känns som att julafton är långt borta, så kommer den snabbare än du anar! Att vara ute i god tid med sin julklappshopping är inte fel. Vem har inte varit med om att vara ute i sista stund, trängts med en massa andra stressade människor och försökt att handla alla julklappar på en och samma dag. Många gånger dagen före julafton dessutom! Om du vill slippa att göra det i år, så har vi det bästa tipset för dig. Det är att handla alla julklappar på nätet. Det gör att du kan sitta hemma, i lugn och ro och beställa hem det du har tänkt att du ska ge bort. Många gånger går det att handla även samma vecka som julafton, eftersom många butiker ger ett sista datum att beställa för att det ska hinna fram i tid. Så det gör att det inte gör något om du råkar vara lite sent ute i alla fall.

Vad ska du köpa i julklapp?

Internet ger dig stora möjligheter. Det finns ju i stort sett nästan allt vad du kan tänka dig. Du behöver inte ens begränsa dig till att handla i Sverige om du inte vill. Du som vill ha tips på bra butiker kan använda dig av jämförelsesajter för att få tag på just den prylen du letar efter och det till billigaste priset. Du har till exempel Pricerunner som listar prylar inom de allra flesta kategorier.

Tips på bra julklappar

Nog för att du kan leta upp prylar via jämförelsesajter, men då gäller det ju även att du vet vad du ska ge bort. Det är inte alltid så lätt att komma på vad man ska ge någon i julklapp. Extra svårt blir det om du har många att ge till. Du kan ju så klart be om en önskelista från dina nära och kära. Men ibland vill man ju även överraska dem. På nätet finns det många bra butiker som säljer kul prylar, så som Coolstuff och Roliga Prylar. Särskilt bra är det att handla sådana saker om ni har tradition med julklappsspel till exempel.

Om du är på jakt efter julklappar av det lite mer seriösa slaget så finns det ett par tips att följa. Ska du köpa till en kvinna så uppskattar dessa ofta smycken, parfymer, skönhetsvård, presentkort med mera. Män tycker oftast om att få teknikprylar. Du kan på nätet söka efter bra julklappar. Sök på till exempel exempelvis julklapp + man 40 år, så får du upp en massa andra bra tips.

När det kommer till att ge julklappar till barn, så finns det ju ofta många olika leksaksbutiker på nätet. Det är dock en bra idé att fråga barnen om vad de önskar sig i julklapp, särskilt lite äldre barn, då det ofta är noga med vad de får och de har ofta specifika önskemål.

En annan sak som många uppskattar, det är att få en så kallad upplevelse i julklapp. Du kan bestämma vad de ska få för upplevelse eller välja en summa som de får använda sig av på en sådan butik som säljer upplevelser.

Butiker med lite allt möjligt

Om du känner att du vill handla alla dina julklappar på ett och samma ställe och inte från en massa olika butiker på nätet så ska du satsa på en nätbutik som har ett blandat sortiment med saker. Det finns flera sådana butiker så som till exempel CDON eller Shopping4net.com.

Billigare på nätet

En annan fördel med att handla via nätet är att det ofta går att hitta saker till riktigt bra pris. Det då du kan jämföra olika butiker men även för att det oftare är billigare på internet. Så genom att handla på internet så sparar du dels tid, du slipper trängas med andra och så sparar du även pengar! Att det är så mycket billigare att handla på internet beror dels på att många av dem inte har lokaler som kostar pengar och kan därmed ha låga priser, men även för att du som konsument har det enklare att jämföra priser på ett bra sätt.

Beställ dina julklappar på nätet

Att handla på nätet fungerar på samma sätt som i butik. Så är mottagaren inte nöjd med sin julklapp så kan man byta enligt distansköplagen. Det går alltså skicka tillbaka varor ni inte är nöjda med. Missa inte heller att det går att handla andra typer av presenter på nätet, inte bara julklappar, men då högtiden snart är här, så vill vi passa på att hjälpa dig en bit på traven med dina inköp.

Köp dina julklappar på Black Friday

Den 23 november 2018 är det dags för årets Black Friday. Det är Sveriges största rea kan man säga. Denna dag, som ofta blir en hel vecka innebär att många affärer drastiskt sänker sina priser på en mängd varor. Det gör att du kan passa på att fynda julklappar på denna rea! Du kan så klart även passa på att shoppa till dig själv med!

Satsa på egengjorda julklappar

Om du känner att julklappar köpta via nätet inte är något för dig, utan du vill satsa på att ge bort något unikt, så är det inte fel att satsa på egengjorda saker. Det kan vara hemmagjort godis, egengjord sylt, en vacker tavla eller kanske ett egenskrivet presentkort med något specifikt. Det är bara din fantasi som begränsar dig här!

Hur mycket pengar får en julklapp kosta?

Enligt undersökningar så handlar vi svenskar julklappar för runt 3 300 kronor i genomsnitt. Dock är det så att en del lägger mycket mer pengar än så och andra lägger bra mycket mindre. Summan som en familj lägger kan alltså variera en hel del. Mycket beror ju på hur stor familj man har och hur ens ekonomi ser ut. Det beror även på vem man ska ge julklappen till vad den kostar. Nära släktingar eller avlägsna sådana är det ofta skillnad på.

Det finns dock bra riktpriser att hålla sig efter:

Julklapp till barn: 200-1000 kr eller 400-2000 kr/par

Julklapp till vän: ca 100-300 kr eller 200-600 kr/par

Julklapp till pappa: ca 200-1000 kr eller 400-2000 kr/par

Julklapp till mamma: ca 200-1000 kr eller 400-2000 kr/par

Julklapp till övriga: ca 50-200 kr eller 100-400 kr/par

Detta är om det är vuxna personer som handlar. Barn som är under 18 kan lägga mindre summa eller ge bort hemmagjorda julklappar. Summan är även olika beroende på om du är ensam eller om ni är två som gemensamt ska ge bort julklappar.

Det är inte ett måste att köpa en julklapp bara för riktsumman, det går så klart att köpa många små, om man vill.

Leave a Reply

Your email address will not be published.