LÅNA 5000 KR UPP TILL 90 DAGAR

Behöver du låna 5000 kr för en tidsperiod på upp till 90 dagar?

Hos ViaConto kan du låna 5000 kronor i upp till 90 dagar. Du kan dela upp dina lånebetalningar i två eller tre lika stora delar. Viaconto erbjuder korttidskrediter som även kallas för snabblån, sms lån, smålån, mobillån, sms kredit och mikrolån. Du kan låna från 500 upp till 10 000 kronor. Våra bästa sms lån är helt räntefria upp till 1000 kr för nya kunder

För att kunna ansöka om ett lån måste du uppfylla våra grundvillkor, samt klara en kreditprövning. ViaConto gör alltid en individuell bedömning av din återbetalningsförmåga. Om du ansöker om ett större lånebelopp med 30 dagars återbetalningstid tittar ViaConto på uppgifterna som du har lämnat om din inkomst och utgifter. Utifrån det gör ViaConto en bedömning om du har tillräckligt kreditutrymme för att återbetala hela lånebeloppet efter 30 dagar. Därför är det viktig att du anger korrekta uppgifter när du ansöker om lån. Har du frågor kring kreditbedömningen eller vill lämna kompletterande uppgifter om din ekonomiska situation är du välkommen att kontakta oss.

ViaConto kan även erbjuda dig att ta lånet på 60 eller 90 dagar. Då minskar beloppet som du ska återbetala varje månad. Det är lite dyrare att ha lånet under längre tid, med du har alltid rätt att återbetala lånet i förtid.

Vill du återbetala ditt 60- eller 90-dagarslån redan efter 30 dagar behöver du bara meddela oss detta.

Vi kan även föreslå ett lägre belopp som bättre motsvarar din återbetalningsförmåga.

Hur mycket kostar det att låna 5000 kr?

Lånar du 5000 kr i 30 dagar, betalar du 750 kr i ränta. Vill du låna 5000 kr under 60 eller 90 dagar återbetalar du lånet i två eller tre lika stora belopp och den totala räntekostnaden blir 1187 kr respektive 1333 kronor. ViaConto har bland de lägsta avgifterna på marknaden för denna typ av lån. Du kan enkelt se hur mycket det kostar att låna hos ViaConto genom att ändra summa och återbetalningstid i fältet ”Hur mycket vill du låna” och ”Hur länge” på vår hemsida.

Vad ska jag tänka på när jag väljer återbetalningstid?

Om du väljer att ha lånet under 90 dagar blir räntekostnaden lite högre än om du hade haft lånet under 30 eller 60 dagar. Du måste dock alltid utvärdera din möjlighet att återbetala hela lånet i tid. Om du är osäker på om du kommer att kunna återbetala hela lånebeloppet i tid, är det bättre att välja en längre återbetalningstid som ger dig möjlighet att dela upp återbetalningsbeloppet i flera delar. Visar det sig att du behöver låna pengarna en längre tid, kan du enkelt förlänga lånet genom att betala in en förlängningsavgift.

Var smart när du lånar!

Har du fått oförutsedda utgifter och snabbt behöver låna 5000 kr? Har du ingen vän eller släktning som kan låna dig pengar räntefritt är snabblån eller sms lån ett alternativ. Även om räntekostnaden för korttidslån är hög, är det inte alls säkert att det skulle bli billigare med ett annat lån som har lägre årsränta, men som du återbetalar under flera år. Jämför alltid den faktiska räntekostnaden inklusive alla andra avgifter när du jämför lån! Den effektiva årsräntan kan bli väldigt missvisande om man jämför korttidslån med banklån på flera år.

Tänk på att snabblån, sms lån och liknande små lån med korta löptider inte är ett långsiktigt kreditalternativ och ska återbetalas i tid för att undvika förseningsavgifter. Låna inte mer än vad du verkligen behöver och tänk igenom hur länge du behöver lånet. En längre återbetalningstid medför högre räntekostnad.

 

 

Hur hittar jag det bästa sms lånet?

Om du funderar på att ta ett sms lån, kan det vara värt att jämföra priser och välja det billigaste och bästa sms lånet. Det finns många internetsidor som jämför lån och ett flertal smslån forum som diskuterar sms lån och snabblån. Tänk bara på att internetsidor som jämför lån och smslån forum kan ha gammal information och att rankningen inte alltid speglar verkligheten. Vill du vara säker på att du får det bästa sms lånet, måste du läsa alla villkor och kontrollera priset själv hos respektive långivare.

Du kan använda sökord som sms lån, snabblån, mobil lån, smålån, sms kredit och liknande när du söker på nätet för att jämföra olika långivare. För bästa träff, kan du kombinera sökordet med beloppet som du vill låna. Exempelvis: smslån 5000, snabblån 5000, sms lån 5000 eller låna 1500.

Flera större långivare, inklusive ViaConto, erbjuder även live chatt på sin hemsida. Tveka inte att kontakta oss och ställa frågor om något är oklart!

 

Chatta med oss!