Olika typer av lån online

Privatlån online – vilka är dina alternativ?

2013-07-01

Internetlån

Behöver du låna pengar under en kortare tid är ViaContos privatlån ofta ett bra alternativ. Här ska vi gå igenom dina lånemöjligheter och se när ett snabbt lån på nätet är det bästa valet och när det inte är det.

 

Så fungerar lån på ViaConto

 

Hos ViaConto kan du ansöka om privatlån mellan 1000 - 10000 kr utan säkerhet. Som ny kund kan du ansöka om max 4000 kr. Första lånet är helt gratis upp till ett visst belopp. Dessa belopp skiljer sig åt pga olika erbjudanden och kampanjer. Se aktuella kampanjer och erbjudanden här på vår hemsida. Helt gratis innebär inga räntekostnader, ingen uppläggningsavgift, aviavgift eller andra kostnader. Testa vår onlinetjänst och se om det passar dina behov. 

 

Använd vår lånekalkylator för att beräkna din räntekostnad. Med vår enkla låneansökan online ansöker du sedan och får ditt lånebesked direkt på skärmen. Du kan följa din låneansökan, se uppgifter om återbetalning och hitta din faktura online genom att logga in på din sida på www.viaconto.se. Vi skickar inte hem några papper och detta sparar dig flera dagar med postgång. Fakturan skickar vi med e-post. 

 

Vår automatiska påminnelsetjänst påminner dig att det är dags att betala lånet. Du får helt enkelt lite hjälp att ha koll på förfallodagen och riskerar inte att drabbas av påminnelseavgift. 

 

Större privatlån eller smålån?

 

När du söker privatlån är det viktigt att tänka igenom beslutet noga. Hur mycket behöver du låna och under hur lång tid? Hur ser din ekonomi ut? Korttidslån ska oftast betalas tillbaka inom en månad. Större privatlån kan du vanligtvis dela upp under fler år och betala en lägre månadskostnad, men i slutändan blir kostnaden mycket högre då du betalar ränta och avgifter för lånet under en väldigt lång tid. 

 

I och med tillgängligheten på lån har ökat kan det vara frestande att snabbt och enkelt skaffa extra pengar. De flesta långivare erbjuder nuförtiden en ganska snabb behandling av låneansökan och man får pengarna inom bara ett par bankdagar. För korttidslån kan du oftast få pengarna insatta på ditt bankkonto samma bankdag. 

 

Ansöker du om ett privatlån är det sällan någon långivare som frågar vad du ska göra med pengarna. Är det butikskredit vid köp av kapitalvaror måste du vanligtvis låna en bestämd summa och du får ofta ett erbjudande att höja ditt lån och ta ut överskottet i kontanter. 

 

Köper du en TV eller en soffa för, säg, 2600 kr måste du oftast låna ett bestämd minsta belopp, till exempel 5000 eller 10 000 kr. Då är det lätt hänt att du spenderar det överskjutande beloppet på annat som du egentligen inte behövde och drar på dig onödiga extra kostnader som belastar din ekonomi. 

 

Låna till oförutsedda utgifter

 

Även om ViaConto inte frågar vad du behöver pengarna till rekommenderar vi inte att du lånar för att betala dina löpande räkningar. Många som använder vår lånetjänst lånar för att betala oförutsedda utgifter – bilen har gått sönder och behöver repareras, ett tandläkarbesök blev mycket dyrare än planerat eller utbetalningen av tillfällig föräldrapenning blev försenat. Ibland kan man istället skjuta på någon räkning eller komma överens om att dela upp betalningen. 

 

Behöver du låna för att klara av löpande räkningar som hyra eller bostadslån är det lätt att du hamnar i en ond cirkel. Ta aldrig ett lån för att betala av ett annat lån, om inte det handlar om att samla dina lån. När du samlar dina lån så tar du ett större privatlån till bättre villkor och lägre ränta och återbetalar alla dina dyra smålån.

Öppettider

Vardagar:8:30 - 17:00