Olika typer av lån online

Billån utan kontantinsats

2014-11-14

Ska du köpa bil men saknar pengar till kontantinsats?  Reglerna säger att du ska betala minst 20% av bilens pris som kontantinsats.  När den perfekta bilen dyker upp är det svårt att låta tillfället passera och vänta på nästa tillfälle när drömbilen ska vara till salu.

Kan man på något sätt kringgå reglerna om kontantinsats vid billån? Det enklaste och vanligaste sättet är att ha en inbytesbil, men vad gör du om du inte har någon inbytesbil? Eller om värdet på inbytesbilen inte täcker hela kontantinsatsen?

Är det bara en mindre summa pengar som du saknar till kontantinsatsen kan du överväga att ta ett extra lån. Det blir då en kombination med ett större billån som finanseras genom bilhandlarens samarbetspartners eller direkt genom din bank, samt ett litet lån som kompletterar din kontantinsats. Extralånet kan vara ett vanligt privatlån, mikrolån eller annan blancolån utan säkerhet. Du behöver dock vara medveten att smålån har en kort löptid och vanligtvis måste återbetalas inom en till 3 månader. I annat fall kan ditt billån bli dyrare än du hade räknat med. Blancolån och andra smålån har oftast en högre ränta då du saknar säkerhet för lånet.

Att ha flera billån medför att kostnaden för bilen blir mycket högre och du betalar mer i räntor och eventuella avgifter. Förutom själva lånekostnaden måste du räkna med kostnader för skatt och försäkringar, bränsle, eventuella reparationer och underhåll, parkeringsavgifter, vägtullar, vinter- eller sommardäck mm. Då måste du verkligen planera din ekonomi noga för att ha råd med bilen.

Billån online

2014-10-30 Har den perfekta bilen dykt upp och du saknar bara några tusen kronor för att bilen ska bli din?  Hos ViaConto kan du låna upp till 10000 kr direkt på nätet och få pengarna oftast samma dag.

Låna till bil

2014-11-14 Körkort och egen bil är ofta högt upp på önskelistan för många som är beroende av allmänna kommunikationsmedel för att komma till jobbet, skjutsa och hämta på förskolan eller släpa hem matkassar efter att ha veckohandlat. Att ha en egen bil underlättar vardagen men medför även högre kostnader.

Öppettider

Vardagar:8:30 - 17:00