Billån utan kontantinsats

Ska du köpa bil men saknar pengar till kontantinsats?  Reglerna säger att du ska betala minst 20% av bilens pris som kontantinsats.  När den perfekta bilen dyker upp är det svårt att låta tillfället passera och vänta på nästa tillfälle när drömbilen ska vara till salu.

Kan man på något sätt kringgå reglerna om kontantinsats vid billån? Det enklaste och vanligaste sättet är att ha en inbytesbil, men vad gör du om du inte har någon inbytesbil? Eller om värdet på inbytesbilen inte täcker hela kontantinsatsen?

Är det bara en mindre summa pengar som du saknar till kontantinsatsen kan du överväga att ta ett extra lån. Det blir då en kombination med ett större billån som finanseras genom bilhandlarens samarbetspartners eller direkt genom din bank, samt ett litet lån som kompletterar din kontantinsats. Extralånet kan vara ett vanligt privatlån, mikrolån eller annan blancolån utan säkerhet. I annat fall kan ditt billån bli dyrare än du hade räknat med. Blancolån och andra smålån har oftast en högre ränta då du saknar säkerhet för lånet.

Att ha flera billån medför att kostnaden för bilen blir mycket högre och du betalar mer i räntor och eventuella avgifter. Förutom själva lånekostnaden måste du räkna med kostnader för skatt och försäkringar, bränsle, eventuella reparationer och underhåll, parkeringsavgifter, vägtullar, vinter- eller sommardäck mm. Då måste du verkligen planera din ekonomi noga för att ha råd med bilen.

Billån online

Har den perfekta bilen dykt upp och du saknar bara några tusen kronor för att bilen ska bli din?  Hos ViaConto kan du låna upp till 20000 kr direkt på nätet och få pengarna oftast samma dag. Vi kallar inte det för billån, men det kan vara värt att veta att du kan låna till bilen och få din ansökan behandlat omgående. När det finns många potentiella köpare som är intresserade av en bil, brukar affären genomföras väldigt snabbt och då hinner du inte sälja din nuvarande bil eller vänta på nästa lön. Med ViaContos enkla online ansökan kan du få ett litet billån senast inom en bankdag. Signera din ansökan med e-legitimation eller genom bankinloggning för en extra snabb behandling. Har du konto hos Nordea får du ditt billån insatt på konto nästan direkt efter utbetalningen. Har lånet beviljats innan 13.30 får du pengarna samma dag även om du har konto i andra banker än Nordea. Med pengarna på kontot kan du ringa bilförsäljaren och bilen kan bli din. 

Glöm bara inte att kontrollera om det är säljaren som äger bilen och att den sedan tidigare är fullbetald. Annars kan du bli tvungen att lämna ifrån dig bilen till den rättmätiga ägaren, som tidigare finanserat bilen. Exempelvis en bank eller annat kreditbolag som beviljat billån till den tidigare ägaren. 

Blev bilen allt du hade hoppats för? Grattis! Om inte, kom ihåg att du även kan låna pengar till bilreparationer när något krånglar och verkstadsräkningen blev mer än du hade räknat med. 

Låna till bil

Körkort och egen bil är ofta högt upp på önskelistan för många som är beroende av allmänna kommunikationsmedel för att komma till jobbet, skjutsa och hämta på förskolan eller släpa hem matkassar efter att ha veckohandlat. Att ha en egen bil underlättar vardagen men medför även högre kostnader.

När du ska köpa en bil, är det viktigt att välja rätt. En nyare bil kan vara mycket dyrare och oftast behöver du ta ett billån, men å andra sidan minskar risken att du behöver lägga pengar på reparationskostnader. Det är dock inte alltid självklart att du får ditt billån beviljat. Är du studerande, har väldigt varierande inkomster eller har haft någon betalningsanmärkning, kan du få avslag på din ansökan om billån. Då måste du spara ihop till bilen själv.

ViaConto kan hjälpa dig med billån om du köper bilen privat och behöver lite extra pengar. Att köpa en begagnad bil privat är oftast billigare än att köpa genom en bilhandlare, och då är det bra att veta att man kan låna lite extra pengar om den tilltänkta bilen kostar lite mer än vad du har sparat ihop. Det kan absolut vara värt att betala några tusenlappar extra för en lite bättre bil än att lägga ner mycket pengar på reparationer.

Hos ViaConto kan du låna upp till 20000 kr och du får svar på din ansökan direkt. Vi betalar ut pengarna så fort vi har beviljat ansökan och oftast får du pengarna på ditt konto samma dag. Det kan vara bra att veta om den perfekta bilen dyker upp och du behöver ett litet billån!

Chatt med oss