Olika typer av lån online

Billiga lån med låg ränta

2015-01-27 Viacontos lån kan vara ett bra alternativ när du behöver låna ett mindre belopp en kortare tid. Är du ny kund hos ViaConto så är det första lånet upp till 1000 kr helt ränte- och kostnadsfritt. 
 
Även när du lånar flera gånger erbjuder ViaConto bland dem billigaste snabblånen på marknaden. Du ser hela lånekostnaden direkt på vår hemsida när du har valt beloppet och löptiden. Inga andra kostnader tillkommer och hela räntekostnaden är avdragsgill i din deklaration. Det innebär att den faktiska lånekostnaden blir 30% lägre. Skulle du välja att förlänga lånet redovisar vi förlängningsavgiften som en räntekostnad till Skatteverket och den blir också avdragsgill i din deklaration.
 
När någon långivare påstår att de har lägst ränta på sina lån, så gör du klokt med att alltid jämföra med ViaConto. Vi följer noga våra konkurrenter på marknaden och har som mål att erbjuda bäst villkor till våra kunder.
 
Vi belönar gärna våra kunder som har skött sina tidigare lån hos oss. Som återkommande kund kan du därför få fina erbjudanden om ränterabatt när du lånar flera gånger. Håll utkik i din e-post!  
 
Varför lånar ViaConto ut pengar gratis?
 
Många tänker att det säkert finns dolda avgifter. Ingenting kan väl vara gratis? Särskilt när det gäller mikrolån och så kallade snabblån? 
 
De dolda avgifterna brukar som regel finnas i det finstilta – dvs villkor som företaget eller långivaren skriver med liten text någonstans där det knappt syns och innehåller information om dolda avgifter som tillkommer i efterhand. Många erbjudanden om räntefria butikskrediter är exempelvis utformade på detta sätt med villkor som kunden sällan uppmärksammar förrän det är för sent. 
 
När du väl köpt sin fina soffa på kredit och får din första faktura inser du att ”den räntefria krediten” hade vissa finstilta villkor, att kreditgivaren tar en uppläggningsavgift på flera hundra kronor samt tiotals kronor för avisering varje månad. Eller att krediten var räntefri bara i 30 dagar – därefter får kunden välja att dela upp det på ett antal månader med en uppläggningsavgift och ränta på 30%.
 
De dolda avgifterna finns i många skepnader och utformningar.   
 
Har ViaConto lån dolda avgifter?
 
ViaConto har inga dolda avgifter! När vi säger att första lånet är helt kostnadsfritt, så är det helt kostnadsfritt – ingen ränta, ingen uppläggningsavgift, ingen aviserings- eller faktureringsavgift och ingen ansökningsavgift.
 
ViaConto erbjuder första lånet helt gratis för att kunderna ska kunna testa och se hur smidigt det är att låna från ViaConto. Vi tror att nöjda kunder kommer tillbaka och berättar om oss även för andra.
 
Därför lånar vi ut pengar helt gratis till nya kunder. Du behöver återbetala bara det beloppet som du lånade – inget extra!

Sveriges billigaste lån?

2014-11-14 När du ska låna pengar så vill du säker hitta ett billigt lån och betala så lite som möjligt för lånet. Söker du på nätet efter billiga lån får du säkert upp många träffar från företag som erbjuder lån. Många av dem kanske hävdar att de har de billigaste priserna, lägst räntor eller liknande. Det gäller dock att se upp och läsa alla villkor noga för att hitta de riktigt billiga lånen. Om ett lån har en låg månadskostnad betyder det inte per automatik att det är ett billigt lån. Snarare tvärtom. Att dela upp ett mindre lån under väldigt lång tid gör att du betalar onödigt mycket i ränta och att lånet i själva verket inte var så billig som du tänkte.

Vad är ett billigt lån?

2014-11-14 Hur vet du om ett lån är billig eller inte? Ett sätt att jämföra lån för att hitta det billigaste lånet är att titta på den effektiva räntan som beräknas enligt en speciell formel. Den effektiva räntan är ett slags jämförspris som gör det enklare för konsumenten att avgöra om det tilltänkta lånet är ett billigt lån eller inte.

Öppettider

Vardagar:8:30 - 17:00