Olika typer av lån online

Korttidslån utan fast anställning

2014-11-12 Vill du låna pengar men har inte någon fast inkomst för tillfället? 
 
Dagens arbetsmarkand ser inte längre ut som den gjorde för 10 års sedan. Det har blivit vanligt med projektanställningar, vikariat, behovsanställning och andra tillfälliga arbeten som alla har gemensamt att man inte är fast anställd. Många kombinerar studier med att arbeta extra. Att en bank skulle bevilja ett lån till en person som inte har regelbunden fast inkomst sedan minst ett år tillbaka är oftast otänkbart. 
 
Det här resulterar i att en stor del människor, även om de faktiskt jobbar regelbundet, inte blir beviljade lån hos de traditionella kreditgivarna. 
Korttidslån utan fast inkomst
 
ViaConto erbjuder korttidslån på mindre belopp och utvärderar din återbetalningsförmåga på kort och medellång sikt. Vi kan ta hänsyn till informationen som vi får från dig – till exempel att du nyligen påbörjat ett nytt arbete, fått fler arbetstimmar eller väntar in lön med extra ersättning för obekväm arbetstid eller andra ersättningar. Helt enkelt information som inte syns i din kreditupplysning från förra taxeringsåret. 
 
Givetvis ska du inte ansöka om lån om du inte är säker på att du kommer att få någon inkomst och inte vet om du kommer att kunna betala tillbaka lånet. Har du en behovsanställning där du har svårt att veta hur mycket du kommer att få jobba och följaktligen hur mycket du kommer att få i inkomst de närmaste månaderna finns det risk att du inte kommer att kunna betala tillbaka lånet. 
 
Gör alltid en realistisk budget och försök uppskatta vilka inkomster och utgifter du kommer att ha när det är dags att återbetala lånet.   
Lån hos ViaConto
 
På ViaConto vet vi att det ibland inte blir som man har tänkt sig. Ibland får man mindre inkomst än man hade planerat, vikariatet som skulle förlängas upphör och de extra arbetstimmarna som man hade räknat med inte blir av. Därför erbjuder ViaConto möjligheten att förlänga lånet med 7, 14 eller 30 dagar. Förlängningsavgiften räknas som ränta och är avdragsgill i deklarationen. 

Lån utan inkomstkrav

2014-11-14 Kan man låna utan att ha en inkomst? Finns det låneföretag som beviljar lån utan inkomstkrav? Dessa frågor får vi ibland av personer som inte har någon deklarerad inkomst men vill ansöka om lån. Innan vi svarar ja eller nej på dessa frågor måste vi förklara vad inkomstkravet egentligen innebär.

Låna utan fast inkomst

2014-11-14 Du har hört det förr: ”Du kan få snabblån även om saknar inkomst”. Det menar många skribenter som vill framhäva snabblån som lösningen på alla dina ekonomiska problem, eller tvärtom, för att påvisa hur omdömeslösa och oansvariga snabblåneföretagen är när de beviljar lån till personer utan fast inkomst.

Öppettider

Vardagar:8:30 - 17:00