Olika typer av lån online

Hur tar du ett snabblån?

2014-11-14

Ett snabblån tar du vanligtvis genom att fylla i en ansökan direkt på låneföretagets hemsida. Syftet med snabblån är just att det ska vara enkelt och snabbt att ansöka och att din ansökan handläggs direkt istället för att först ta omvägar genom posten och eller samlas på hög hos storbanker när du råkat fylla i en pappersblankett fel. När du ansöker om snabblån så är ansökningsformuläret elektronisk och du får meddelande direkt ifall du glömmer fylla i någon uppgift. På så sett undviker du att låneföretaget får en ofullständig ansökan och måste be dig att komplettera din ansökan. Snabbt, smidigt och väldigt felsäkert!

Hos vissa företag måste du fylla i dina uppgifter på nytt varje gång du ansöker om ett snabblån, medan hos andra, däribland hos ViaConto, kan du som befintlig kund logga in på din profil som du skapade när du ansökte om snabblån för första gången. På så sätt slipper du fylla i allt på nytt när du ska ansöka om lån och behöver bara uppdatera dina uppgifter ifall någonting har ändrats sedan sista lånetillfället.

Det finns en ganska stor variation i själva ansökningsförfarandet bland de olika snabblåneföretagen. Vissa företag kräver att du kan ta emot en bekräftelsekod till din mobil när du ansöker om snabblån, andra företag låter dig ansöka per sms när du redan har registrerat dig som kund, eller tillhandahåller en så kallad app som du laddar ned till din smarta telefon. ViaConto och fler andra snabblåneföretag har även mobilanpassade sidor så att du kan ansöka om lån med din smartphone. Gemensamt för alla är dock att du fyller i din ansökan elektroniskt och slipper skicka in pappersblanketter.

Det smidigaste sättet att ansöka om snabblån är att hitta ett företag som erbjuder ett enkelt och tydligt ansökningsformulär och möjlighet att signera med bankdosa eller liknande. Om låneföretaget kan identifiera dig på ett säkert sätt, kan din ansökan behandlas mycket snabbare. Hos ViaConto signerar du enkelt din ansökan med bankdosa och inloggning via din internetbank. Dessutom slipper du fylla i din adress – ViaConto hämtar automatiskt din folkbokföringsadress när du har skickat in din ansökan.

Snabblån utan inkomst

2014-11-14 Saknar du deklarerad inkomst? Oroa dig inte – ViaConto gör alltid en individuella kreditbedömning och kan inhämta information om din nuvarande inkomst och bevilja ett lån även om du saknar deklarerad inkomst.

Låna pengar snabbt

2014-11-14 Varför ska man i vår digitala ålder behöva fylla i en massa pappersblanketter och skicka med vanlig post för att vänta på svar i flera dagar eller flera veckor? Debattörer som argumenterar för att det inte ska vara möjligt att låna pengar snabbt menar att människor ofta ansöker om lån utan att tänka efter. Vår erfarenhet visar tvärtemot att de flesta kunder först inhämtar information om de olika snabblånen och jämför flera olika lån innan de ansöker om ett snabblån. Många kunder besöker olika jämförelsesajter innan de skickar in sin låneansökan. Vår analys visar att kunder som besökt vår hemsida ofta återkommer en eller flera dagar senare för att skicka in sin låneansökan.

Gratis Lån

2015-02-06 För inte så länge sedan kunde den som sökte efter snabblån på nätet få många erbjudanden om gratis lån. Som regel var det första lånet gratis upp till ett visst belopp. Vissa företag erbjöd första lånet gratis upp till maxbeloppet, medan andra hade mer begränsade erbjudanden på exempelvis 500 kr eller 1000 kr. Ett tag erbjöd ett av snabblånebolagen gratis lån till alla och alltid.

Snabblån från ViaConto

2015-11-10 ViaConto har snabbt blivit en populär långivare på den svenska markanden och erbjuder snabblån från 1000-10000 kr. Snabblån kallas även för mikrolån, korttidslån, smslån, privatlån, internetlån eller mobillån. 

Öppettider

Vardagar:8:30 - 17:00