Olika typer av lån online

Låna pengar snabbt

2014-11-14

Varför ska man i vår digitala ålder behöva fylla i en massa pappersblanketter och skicka med vanlig post för att vänta på svar i flera dagar eller flera veckor? Debattörer som argumenterar för att det inte ska vara möjligt att låna pengar snabbt menar att människor ofta ansöker om lån utan att tänka efter. Vår erfarenhet visar tvärtemot att de flesta kunder först inhämtar information om de olika snabblånen och jämför flera olika lån innan de ansöker om ett snabblån. Många kunder besöker olika jämförelsesajter innan de skickar in sin låneansökan. Vår analys visar att kunder som besökt vår hemsida ofta återkommer en eller flera dagar senare för att skicka in sin låneansökan.

Ett snabblån är dessutom en tjänst s om har utvecklats speciellt för de fall där man verkligen behöver lånet relativt snabbt och där bankerna brister i sitt tjänsteutbud. Upptäcker du plötsligt att du missat att planera in en större autogirodragning och står nu utan pengar när du ska iväg och handla veckans matkasse, så är det inte så troligt att du vill gå till banken för att låna 1000 kr i en vecka tills nästa lön. Många småbarnsföräldrar har små ekonomiska marginaler och händer det att en utbetalning från försäkringskassan blir försenat, så kan det vara svårt att få ekonomin att gå ihop just för tillfället. Då kan en snabb handläggning och utbetalning av lån kan vara ett bra sätt ett täcka detta tillfälliga behov.

Att snabblånet är ett lån som kostar lite extra jämfört med banklån är just för att du betalar för servicen och att snabblånet har en så kort löptid. Du kan helt enkelt inte ringa till banken och be om att få låna 500 kr direkt. Det är inte ekonomiskt lönsamt för banken att ge ut ett så pass litet lån. Du blir istället erbjuden ett större lån med uppläggningsavgift och månatliga aviavgifter. Om vi skulle räkna om kostnaden för ett vanligt banklån genom att göra om 5-årslånet till ett snabblån med en månads löptid så skulle kostnaden för banklånet vara t.o.m. högre än för snabblånet.

Hos ViaConto kan du få ditt lån utbetalat direkt efter att din ansökan har blivit godkänd. Har din ansökan godkänts vardagar innan kl 13.30, får du pengarna insatta på ditt konto samma dag. Har du konto hos Nordea, kommer pengarna in på ditt konto nästan direkt efter utbetalningen. Skulle du trots allt ångra lånet, kan du meddela oss att du ångrat ditt lån och returnera pengarna. Då betalar du bara ränta för de dagar som du har haft lånet. Returnerar du lånet samma dag så behöver du inte betala någonting alls. 

Hur tar du ett snabblån?

2014-11-14 Ett snabblån tar du vanligtvis genom att fylla i en ansökan direkt på låneföretagets hemsida. Syftet med snabblån är just att det ska vara enkelt och snabbt att ansöka och att din ansökan handläggs direkt istället för att först ta omvägar genom posten och eller samlas på hög hos storbanker när du råkat fylla i en pappersblankett fel. När du ansöker om snabblån så är ansökningsformuläret elektronisk och du får meddelande direkt ifall du glömmer fylla i någon uppgift. På så sett undviker du att låneföretaget får en ofullständig ansökan och måste be dig att komplettera din ansökan. Snabbt, smidigt och väldigt felsäkert!

Snabblån utan inkomst

2014-11-14 Saknar du deklarerad inkomst? Oroa dig inte – ViaConto gör alltid en individuella kreditbedömning och kan inhämta information om din nuvarande inkomst och bevilja ett lån även om du saknar deklarerad inkomst.

Gratis Lån

2015-02-06 För inte så länge sedan kunde den som sökte efter snabblån på nätet få många erbjudanden om gratis lån. Som regel var det första lånet gratis upp till ett visst belopp. Vissa företag erbjöd första lånet gratis upp till maxbeloppet, medan andra hade mer begränsade erbjudanden på exempelvis 500 kr eller 1000 kr. Ett tag erbjöd ett av snabblånebolagen gratis lån till alla och alltid.

Snabblån från ViaConto

2015-11-10 ViaConto har snabbt blivit en populär långivare på den svenska markanden och erbjuder snabblån från 1000-10000 kr. Snabblån kallas även för mikrolån, korttidslån, smslån, privatlån, internetlån eller mobillån. 

Öppettider

Vardagar:8:30 - 17:00