Olika typer av lån online

Saker du bör veta om studentlån

2013-06-20
Eftersom en students ekonomi oftast är väldigt begränsad kan det vara smart att göra upp en budget innan man ansöker om lån. Med en bra planering minskar risken att pengarna tar slut långt innan du får pengar nästa gång eller att du spenderar för mycket och inte kan återbetala dina lån eller betala dina räkningar. Förfallna räkningar medför oftast extra kostnader i form av påminnelseavgifter.  
När man tar studielån från CSN får man inte utbetalning av samma summa varje månad, som när man får lön. Ibland dröjer det lång tid mellan utbetalningarna, till exempel vid sommaruppehållet. Därför är det extra viktigt att göra en budget, planera och fördela pengarna så att de räcker till nästa utbetalning.
 
Vissa banker erbjuder lite större studentlån till studenterna och du kan låna upp till 25 000 om du låter studiemedlet från CSN gå in på respektive banks konto. Har du bara studielån från CSN som din enda inkomstkälla så rekommenderar vi dock inte inte att du tar flera andra studentlån eller ett större banklån, då det är aldrig bra att återbetala ett lån med ett annat lån. Det kan vara frestande att ansöka om ett större lån för att sätta guldkant på studentlivet, men kom ihåg att du kommer att behöva betala tillbaka dessa lån under en väldigt lång tid och tillsammans med studielånet från CSN kan det bli ganska höga månadsbelopp som du ska betala direkt efter att du slutat studera.
 
Har du däremot en extra utgift som du behöver betala och inte vill besvära dina närmaste med att be om pengar, kan du låna en mindre summa hos ViaConto. Glöm inte att ansöka om exakt det beloppet som du behöver och gör gärna en budget innan du ansöker om studentlån. Jämför alltid avgifter som du betalar hos olika låneföretag och välj ett studentlån som är både billig och har förmånliga återbetalningsvillkor.
 
Konsumetverket har bra tips för dig som studerande om hur du planerar din ekonomi och ett bra verktyg för budgetkalkyl. http://www.konsumentverket.se/Vara-omraden/Privatekonomi/Livssituationer/Ekonomin-nar-du-studerar/

Studentlån som passar alla

2014-11-14 Tågkort, inköp av kurslitteratur, hyra, kåravgift och dessutom en oförutsedd tandläkarräkning - studenter har oftast små marginaler och svårare att klara sig ekonomiskt vid oförutsedda händelser. Nuförtiden är det dessutom vanligt att man påbörjar studera allt senare i livet och kan vara studerande fast man redan har hunnit skaffa familj, bil, egen bostad mm. Då vill man ogärna be sina föräldrar eller vänner om hjälp om man behöver extra pengar. Ett litet studentlån kan oftast lösa problemet.

Öppettider

Vardagar:8:30 - 17:00