Olika typer av lån online

Studentlån som passar alla

2014-11-14

Hos ViaConto kan man låna en mindre summa med flexibel återbetalningstid och täcka de oförutsedda utgifterna som man kan drabbas av som studerande. Att första lånet upp till 1000 kr är helt ränte-och avgiftsfritt är extra förmånligt för studenter som måste noga överväga alla utgifter. Även om vi inte kallar det för studentlån, är det ett lån som passar dem flesta studerande. Dels för att du kan låna exakt den summan som du behöver, och du behöver inte ha ett fast och välbetalt jobb just när du lånar. Det räcker om du kan visa att du har inkomster som till exempel extra jobb vid sidan av studierna, och att du kommer att kunna återbetala lånet. Skulle du ändå behöva skjuta upp återbetalningen av lånet, kan du göra det genom att förlänga lånet, eller så kan du välja att återbetala en del av lånet och förlänga det resterande beloppet. På så sätt har du full flexibilitet och har lättare att planera din ekonomi.

Många studenter kombinerar studierna i Sverige med utlandsstudier. Oftast är det ett helt år eller åtminstone en hel termin utomlands. Som regel kan man få extra studielån från CSN för att täcka merkostnaderna som en utlandsvistelse kan medföra. Ändå är det svårt att förutse allt som kan hända när man är utomlands. Det är svårare att planera sin ekonomi i ett land där man inte riktigt har bra kontroll över vad allt kostar och man kan lätt dra på sig extra utgifter om man t ex måste lägga ut för läkarkostnaderna eller andra utgifter som ersätts av försäkringsbolaget i efterhand.

Då kan det vara bra att veta att man kan snabbt få hjälp att låna en mindre summa genom en online ansökan där summan sätts in direkt på ditt bankkonto. Har du ditt bankkonto kopplat till ett kort som du har med dig utomlands så kan du snabbt få tillgång till pengarna. 

Saker du bör veta om studentlån

2013-06-20 Eftersom en students ekonomi oftast är väldigt begränsad kan det vara smart att göra upp en budget innan man ansöker om lån. Med en bra planering minskar risken att pengarna tar slut långt innan du får pengar nästa gång eller att du spenderar för mycket och inte kan återbetala dina lån eller betala dina räkningar. Förfallna räkningar medför oftast extra kostnader i form av påminnelseavgifter.

Öppettider

Vardagar:8:30 - 17:00